5fcb0a55
Nyheter Resetips

Älg & Ren –Safari i Sverige

Träffa din guide på Kolarbyn Ecolodge i tidigt på kvällen. Resa i vår minibuss i ca 20 minuter till en del av skogen som kanske är det bästa området i Sverige för Moose tittar på. Här sitter vi ner på en eldstad med utsikt över en orörd sjö där fåglar som Golden Eye och Heron är ofta fläckig. Vi presentera oss för varandra och njuta av den vackra utsikten över den stilla och orörda sjön. Sverige är ett unikt och mångskiftande land. Ger dig ett konkret exempel, kan du se norrsken, besöka älgar och renar att köpa lamellgardiner.

Snabb och användbar guide till svenska skogen

Vi är nu djupt i den svenska tallskogen, full av vilda djur som älg, rådjur, vildsvin, harar, rävar, grävlingar och även vargar och lodjur. Innan vi iväg din guide kommer att gå att ge dig några praktiska riktlinjer för hur man ska agera för att öka dina chanser att stöta på vilda djur.

Vi kommer då att gå för en kort vandring i den omgivande tallskogen, en naturskog där marken är helt täckt av mossa i alla nyanser av grönt och sprids av olika arter av bärbuskar. Längs vandringen din guide kommer att göra flera stopp för att lära dig de grundläggande behov mot know fakta om älg och svarar på dina frågor.

Förhoppningsvis kommer du att se att Moose är fantastiska varelser! Och också förstå att älgen är en viktig del av taigan ekosystemet.

En kort paus mellan älgar

Efter ungefär en timmes promenad du återvänder till lägerelden. Det är dags för utomhus middag! Njut rökt lamm insvept i platt bröd tillsammans med ekologiskt odlade grönsaker. Spola ner med ett glas saft eller en flaska öl som levereras från vår lokalt bryggeri. Det blir ekologiskt kaffe, te och Amys choklad kakor som en liten öken.

Senare på kvällen tar vi vår minibuss och kör genom skogen på jakt efter älg och andra vilda djur. Vi observerar djuren från ett respektfullt avstånd från bilen, och när vi får en chans som vi får ut ur bilen för att få lite närmare och för att öka chanserna för bättre bilder.

Kom ihåg att Moose är skygga djur. Vi matar dem aldrig och de verkar inte att vänja sig vid människor.

När det är mörkt avslutar vi turen och kör tillbaka till Kolarbyn Ecolodge. Förhoppningsvis kommer du att känna berikas av dina nya erfarenheter och återvända hem med en bättre förståelse och ökad respekt för älg och andra vilda djur som du har sett under denna kväll.

När är det som bäst att uppleva Älgar & Renar?

Av alla säsonger så är det mellan april och september oftast som bäst för att titta på älgar. Maj är en bra tid med massor av observationer, juni och juli har de bästa ljusförhållanden, augusti och hela september är när hanarna har vuxit ur horn och vi ser ofta mer älgtjurar under denna tid på grund av den annalkande brunsten.

Startiden för dessa safaris

Starttid och sluttid för denna typ av safari beror på säsong enligt följande. Se till att du når mötesplats i tid för varje safari. Se även till att du är förberedd och gå in och läs på varje respektive hemsida om när, var och hur ni ska träffas innan safarin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *