Nyheter

Hitta det perfekta kontoret för dig

Många företagare kommer att finna sig i situationen att antingen hitta sitt första kontor eller flytta på sitt befintliga. Ensam med alla de påfrestningarna av att driva ett företag, så kan det vara stressande att hitta ett kontor.

Hitta rätt område

Men att hitta den perfekta platsen för ditt företag är ett viktigt beslut. Det är viktigt att det område du väljer är lämplig för ditt företag och dina anställda, så du ser till att de är bekväma och glada i sitt arbetsutrymme för optimala insatser.

Så för att göra det enklare har vi kommit upp med en kort guide om de olika typer av affärsutrymmen som finns. Om du har riktigt ont om tid, finns det många lokalmanagement företag så som matchoffice.se, som kan hjälpa dig att hitta det perfekta stället för att husera ditt företag.

 

Virtuella kontor

Det finns många olika alternativ att överväga när du väljer ditt nya utrymme. Du kan även titta på virtuella kontor, de har ingen fysisk fast plats, men kombinerar adresstjänster och online kommunikation med kunder, vilket gör att du som företag minskar hyrkostnader, men kan behålla din verksamhet precis som vanligt.

 

Dessa ger en grad av flexibilitet som ett traditionellt kontor inte gör. De tillåter dig att arbeta hemifrån eller på plats, till exempel, om du har kunder som är baserade i Stockholm, då skulle ditt virtuella kontor i Stockholm tillåta dig att arbeta där dina kunder finns.

 

Kontorshotell är ett alternativ

Ett kontorshotell är ett annat populärt val för företag. Dessa är fullt utrustade, och du kan oftast flytta in direkt. Det finns många fördelar med dessa kontor då de kan utökas eller minskas i storlek med kort varsel, beroende på storleken av verksamheten och om den förändras.

 

Hur påverkas de anställda?

En plats är något som kräver mycket noggranna överväganden. När du flyttar måste du tänka på hur människor kommer att få det. Om kollektivtrafiken är knapp, då kan de anställda ha det svårt med att ta sig till och från jobbet.

 

Om du är ett litet lokalt företag så bör du också tänka på var dina kunder är. Om dina kunder huvudsakligen är baserade i Stockholm, men du bestämmer dig för att ha kontoret i Malmö, ja då skulle det vara olämpligt att välja Malmö. Men återigen, här kan ett virtuellt kontor fortfarande fungera.

 

Storlek på verksamheten

Storleken av verksamheten och en planerad expansion bör beaktas också så klart. Om företaget snabbt expanderas, är det sedan viktigt att tänka på detta när du letar efter utrymme, så du slipper flytta efter ett tag igen. För att få en lämplig storlek på ditt kontor, bör du räkna in antalet anställda tillsammans med eventuell planerad expansion inom tiden av hyresavtalet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *