lake-mcdonald-1733307_1280
Destinationer Nyheter Resetips

Norge som vintersemester

Norge i vinter kan ge dig möjlighet att uppleva underverk då det är landet som vet hur man firar just vintern. Det finns mängder med aktiviteter att hitta på som utförsåkning eller längdskidåkning, skridskoåkning, skoteråkning eller is segling. Eller varför inte ta en lugn tur med häst och släde, koppla av i en bastu, eller smutta på en varm dryck i närheten av en sprakande brasa.

Om man tittar på det olika delarna av landskapet har Norges norra delar Finnmark och Troms några av de mest anmärkningsvärda landskap och en möjlighet för ett riktigt ”arctic äventyr”. Se några av naturens vinter underverk, såsom norrsken, ta en hundspann safari genom polarnatten, tillbringa en natt i snön och titta på vilda djur på nära håll.

Den ultimata hundspann upplevelse för de äventyrliga typerna finns i just Norge! Tillsammans med erfarna guider kan du och ditt eget team köra Huskies i fem dagar medan camping i tält. Om ni känner för detta kommer det troligtvis att vara i Storfjord regionen och bero på snö och väderförhållandena vid tidpunkten. Du måste vara redo för långa dagar, sova i tält, och hårt arbete för att ta del av denna resa.

Det finns olika resorts du kan besöka på din semester i Norge, ett exempel är Malangen Resort som är ett hotell, en restaurang, och som har lägenheter med havsutsikt och det ligger cirka 65 kilometer från Tromsö. Området runt resorten är perfekt för olika aktiviteter året runt. På plats finns faciliteter som inkluderar glasfasad bastu, utomhus badtunnor och Aurora händelse kabinen. På vintern är detta en av norra Norge sNorthern Lights hotspots, och på sommaren är det ett bra ställe att koppla av och njuta av midnattssolen och aldrig sinande sommardag.

Tillbringa din julhelg med att jaga den fascinerande norrsken som sker, upplev hundspann och skoteråkning i den spektakulära landskap vad Nordnorge har att erbjuda. Malangen Resort är en av de bästa Northern Norway Northern Lights hotspotsen i Norge under vintertid. Eller varför inte tillbringa julen i norra delarna av Norge och få snögaranti på just julafton.

Du kan även ta en minnesvärd kort paus till Tromsö, centrum för studier för norrsken. Ligger 350 km norr om polcirkeln, är Tromsö porten till Arktis, och utgångspunkten för många historiska North Pole expeditioner. Tromsö är hem till en av Norges största universitet och ett centrum för kultur och utveckling, inbäddat mellan blå fjordarna och snötäckta berg. Här kan du delta i jakten efter norrsken!

Norges norra delar; Finnmark och Troms har några av de mest anmärkningsvärda landskap som vi tidigare nämnt. Här kan du tillbringa en natt i snön och titta på ett enastående djurliv på nära håll, och även försöka att mata renarna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *