pexels-photo-378153
Nyheter

Spännande aktiviteter för den lilla plånboken

Om du har en snäv budget men ändå känner för att ta en liten resa inom eller utanför Sverige finns det faktiskt flera aktiviteter som inte kostar många hundralappar. Detta gäller allt från olika typer av äventyr till spabehandlingar och kryssningar – och bara för att alternativen är billiga innebär det inte att de är tråkiga.

Om du tänkt ge bort en aktivitet som present men är osäker på vad som passar bäst kan du köpa ett sms presentkort som fungerar på mängder av olika aktiviteter.

Flottkryssning på Klarälven

En modern klassiker är givetvis att ta en tur på Klarälven med hjälp av en egentillverkad träflotte. Aktiviteten passar för både det kärlekskranka paret och den stora barnfamiljen eftersom flottarna är stora nog att hålla för upp till fem personer.

Vid en flottkryssning får ni själva bygga ihop er flotte efter anvisningar, vilket gör aktiviteten extra speciell. Sedan är det bara att sjösätta den och ta en tur utefter Klarälven under en eller ett par dagar. Tänk på att ta med oömma kläder, ett tält, mat och vatten samt fiskespö för en oförglömlig tur på Sveriges längsta och vackraste älv.

Upplev Stockholm från ovan

Eftersom Stockholm är Sveriges huvudstad finns det också många olika aktiviteter för såväl turister som lokalbor. Bland de populäraste av dessa finner vi olika upptäcktsfärder från ovan, vilka låter dig se stadens vackra arkitektur och natur ohindrat.

Du kan exempelvis flyga luftballong över Stockholms innerstad för att få en bra överblick över medeltidsbyggnader i Gamla stan, Riksdagshuset, Slottet och alla andra sevärdheter och vackra parker. För att göra det extra romantiskt går det att kombinera luftballongsfärden med champagne och en god picknick – perfekt för det nyförlovade paret.

Det är också möjligt att gå på en så kallad takvandring. Då får du och några andra deltagare ta på er säkerhetssele och klättra upp på de heta plåttaken i city där ni kommer bort från stadens sus och dus. Även detta är en populär och oförglömlig upplevelse.

Testa kondisen på en äventyrsbana

Äventyrsbanor har blivit mycket populära och finns utspridda över hela landet. Det som alla äventyrsbanor har gemensamt är att de utmanar din kondition, styrka och rörlighet på ett kul och nervpirrande sätt.

Bland de aktiviteter du kan välja bland finns till exempel zipline – en typ av linbana där du får åka nerför en slänt i en hastighet av upp till 100 km i timmen. Mycket nervpirrande och spännande men definitivt värt det! Andra vanliga aktiviteter är klippklättring, trädhoppning, segway och forsränning.

Mindre jobbigt för kroppen är alternativen paintball och laser tag där du helt sonika ska kriga mot motståndarna på ett säkert, men mycket adrenalinfyllt, sätt. De här alternativen är perfekta dig som är lite för höjdrädd för en vanlig äventyrsbana men ändå vill få upp pulsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *