summer-814679_1920
Destinationer Nyheter

Topp 5 varma destinationer i vinter.

Att fly till varmare breddgrader är alltid ett lockande alternativ när December månad närmar sig och det oftast blir kallt. Här följer de top 5 varma destinationerna 2016, som kommer att hjälpa dig att hitta en lämplig solig semester, eller varför inte jul eller nyår.

Teneriffa, Kanarieöarna

Den ”eviga vårens ö” är absolut inget undantag under vintermånaderna med temperaturer runt 20 under hela den nordeuropeiska vintern. Kanarieöarna har alltid varit populärt med brittiska turister oavsett tid på året, och finns alltid där som ett stadigt och bra alternativ. Det finns alla de vanliga vattensporter, strandaktiviteter och vattenparker att njuta av, bra restauranger serverar utsökta färska skaldjur, tillsammans med några äkta kanariska kultur i Santa Cruz de Tenerife, öns huvudstad med en äkta spansk känsla, och karaktärsfulla La Laguna. Denna vulkaniska ön är hem till Pico del Teide, det högsta berget i Spanien.

Kapstaden, Sydafrika

Här hittar du något som är mållöst vackert, Kapstaden erbjuder cirka 11 soltimmar per dag under vår vinter, tillsammans med resmöjligheter i världsklass och stora afrikanska äventyr.

Kapstaden i sig är en cool kulturell smältdeg på det hela taget. Kolla Kirstenbosch National Botanical Garden, Boulders Beach, den Godahoppsudden, Taffelberget linbana och National Park, och topp shopping och underhållning. Robben Island, där Nelson Mandela satt inspärrad i 18 år, ligger bara några kilometer från Kapstadens kust.

Maldiverna

Ett klassiskt vintersol semestermål, Maldiverna är verkligen gjort för ren avkoppling. Denna samling av hundratals öar och 26 korallatoller i Indiska oceanen kunde inte varit mera ren, med perfekt sträckor av ren vit sand och safirfärgat hav så långt ögat kan se.

Huvudstaden är livliga Malé med en livlig fiskmarknad, butiker och restauranger, och 1700-tals koraller Hukuru Miskiy (Old Friday Mosque).

Boende här är i allmänhet lyxigt, men på senare år har öppnat upp mer oberoende resenärer. De flesta besökare vill göra det mesta av utforska fenomenala blå laguner och rev, antingen med båt, snorkla eller dykutrustning. En del blir väldigt bekväma på deras resort och flyttar inte på sig på två veckor. Valet är helt upp till dig.

Sri Lanka

Sri Lanka eller Ceylon som det hette tidigare, har alltid haft potential att blr det stora nästa semestermålet. En önation om södra Indien i Indiska oceanen, är dennaa mousserande lilla pärla nu redo att upptäckas. Och den är fortfarande ganska överkomlig och oförstörd.

Med mer än 2000 år av historia, fornlämningar krypa över hela ön från vackra dolda tempel till Anuradhapura, är detta Sri Lankas ursprungliga kapital.

Koh Samui, Thailand

Förr i tiden var Koh Samui backpacker-centralen nummer ett, komplett med förmånliga hyddor på stranden. Nu för tiden lockar den idylliska thailändska ön en mycket mer exklusiva skara, men budget resenärer kommer fortfarande hit och nattlivet är fortfarande vilt. Om du gräver lite kan du även hitta det äkta livet  på Samui i bakgrunden.

Ko Samuis viktigaste delar som en vinterdestination är dess palmkantade stränder, lyxiga resorts, överdådiga spa och mycket trevlig sydostasiatiska väder. Semesterfirare är också angelägna om att besöka den täta och bergiga regnskog, kokospalmer och Big Buddha – en imponerande 12m gyllene staty vid Wat Phra Yai tempel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *